De 5 væsentligste nøglepunkter for god smittebeskyttelse

Mitch Christensen er Chefveterinær for Topigs Norsvins Global Veterinary Services team. Teamet er ansvarlig for at tilrettelægge smittebeskyttelsesplanen for vores globale kerne-, opformering- og KS -besætninger. Smittebeskyttelse er afgørende for succesen i enhver besætning.

Mitchs væsentlige nøglepunkter for smittebeskyttelse:

  1. Skab en positiv kultur for dine medarbejdere med fokus på god smittebeskyttelse. Smittebeskyttelse skal være i tankerne 365 dage om året, og det hjælper med regelmæssige påmindelser om hvor vigtigt smittebeskyttelse er. Gør det til en rutine at gennemgå dele af smittebeskyttelsesplanen og hold alle medarbejdere opdaterede. Hjælp dine medarbejdere med at forstå vigtigheden af god smittebeskyttelse. Diskutér den konsekvens, et sygdomsudbrud ville have på bedriften, ikke kun for produktiviteten, men også økonomisk.
  2. Husk at transport af dyr og foder skal også ses som en del af den eksterne smittebeskyttelse der kan påvirke bedriften. Regelmæssige vurderinger af smittebeskyttelsen fra transportører og foderstof bør indgå i din smittebeskyttelsesplan.
  3. Foretag investeringer, der gør det nemmere for medarbejderne at overholde smittebeskyttelsesplanen. Placér evt. en solid bænk i forrummet, der skaber en klar linje imellem rent-urent område. Husk at gøre det nemt for medarbejderne at hænge overtøj op, stille sko og efterlad masser af plads til at sidde på. Hold forrummet og bruserne rene, og forsyn dine medarbejdere med den sæbe og shampoo, de foretrækker at bruge.
  4. Vurdér jeres smittebeskyttelsesplan. Planlæg årligt en omfattende gennemgang af alle procedurer. Vent ikke på, at der opstår et sygdomsudbrud, før du gennemfører gennemgangen af din smittebeskyttelsesplan.
  5. Opbyg så mange forebyggende smittebeskyttelsestiltag i din plan som muligt. Hav flere sikkerhedsforanstaltninger i baghånden, hvis der på et tidspunkt skulle opstå en fejl. For eksempel kan man fjerne den ydre emballage fra indkøbte varer, opbevare varerne et stykke tid i et tørt, varmt forrum og derefter tørre dem af med desinfektionsservietter, før varerne bliver taget med ind. Du har nu oprettet tre smittebeskyttelsestiltag, i tilfælde af at der bliver leveret forurenede varer.

Del denne post: