Er afkom fra TN70 effektive nok i slagtesvinestalden?

I denne artikel, skrevet af Bovbjerg Genetics A/S, besøger de frilands-producent, Poul Outzen ved Løgumkloster. Han fuldsanerede i 2018 sin besætning og udskiftede dermed sin DanBred-besætning på 200 søer til TN70 polte fra Bovbjerg Genetics A/S.

Poul Outzens e-rapport viser, at når grisene kommer i slagtesvinestalden performer de bedre end landsgennemsnittet på flere helt essentielle parametre, og at TN70 er meget effektiv – også i slagtesvinestalden.

Når grisene vejer fra 30 kg. har de en daglig tilvækst på hele 1091 gram pr. dag, hvilket ligger væsentligt over det vægtede landsgennemsnit for produktivitet, som i 2019 lå på 991 gram pr. dag. Dette sker endda sideløbende med at foderforbruget pr. kg. tilvækst kun er 2,57 FEsv, og dermed væsentlig bedre end det vægtede landsgennemsnit pr. besætning for slagtesvin på 2,73 FEsv. Et tredje essentielt parameter som kød-procenten, er tilmed meget tilfredsstillende på 61,9% og er igen højere end landsgennemsnittet på 61,4%. Det lave foderforbrug sammenholdt med høj daglig tilvækst tæller positivt på fremstillingsprisen.

Læs hele artiklen ved at følge dette link.

Del denne post: