Raúls 5 tips til transport og opbevaring af sæddoser

Raúl Gonzalez er manager for Topigs Norsvins Global AIM Services. Dette team af specialister hjælper internationale kunder med at opnå de bedste reproduktionsresultater; de har fokus på produktkvalitet, effektivitet og implementering af procedurer.

Ornens sædceller er kendetegnede ved et højt indhold af flerumættede fedtsyrer og en lav koncentration af kolesterol, hvilket gør dem mere følsomme overfor skader ved temperaturændringer og oxidativt stress. Korrekt håndtering af ornesæd er afgørende ved KS. Dette aspekt er ikke kun vigtigt på KS-stationen; korrekt transport, opbevaring og håndtering af sæd på so-ejendommen vil bidrage til at maksimere sædens holdbarhed og forbedre reproduktionsevnen.

Raúls tips til transport og opbevaring af sæddoser:

  1. Under transport er ikke kun vigtigt at kontrollere temperaturen. Vibrationer bør minimeres da de ligeledes kan have indflydelse på sædkvaliteten ved at øge oxidativt stress og pH i doserne.
  2. Anvend transportkassen korrekt. Doserne bør ikke være overfyldte eller stablet for tæt, dvs. der skal være tilstrækkelig kapacitet i kassen så luften kan cirkulere. Ventilatoren må aldrig blokeres.
  3. Vær opmærksom på at leveringen af sæd er et kritisk tidspunkt. Sæd skal leveres i en temperaturkontrolleret transportkasse og dernæst direkte i sædskabet. God kommunikation mellem KS-stationen og transportfirmaet er afgørende for at undgå store temperatursvingninger ved levering.
  4. Forudse problemerne. På ejendommen må sædskabet ikke udsættes for ekstreme temperaturer, store mængder af ammoniak, fugtighed og støv. Tilslut sædskabet til en overspændingsbeskytter for at forhindre de skadelige virkninger af en strømafbrydelse samt et alarmsystem, der vil gøre opmærksom på, hvis temperaturen ikke er korrekt.
  5. Vær organiseret. Sørg for, at alle transportkasser er organiseret under transport og nemme at identificere. Begræns altid antallet af sæddoser, der tages ud af det temperaturstyrede sædskab. Dette for at reducerer risikoen for, at sæden bliver udsat for unødvendige og langvarige temperatursvingninger.

Del denne post: