Topigs Norsvin: 100 år med genetisk avlsfremgang

Det hele startede den 24. februar 1922, da hollandske svinebønder etablerede Centraal Bureau voor de Varkensfokkerij* (CBV) med det formål at forbedre avlen. Grundlæggelsen af CBV var begyndelsen på det, der nu er Topigs Norsvin. I år fejrer vi 100 års genetisk avlsfremgang med Topigs Norsvin.

Med aktiviteter i næsten 60 lande, er organisationen i løbet af det seneste århundrede, vokset til et af de største grisegenetikselskaber i verden. Vores vigtigste drivkraft for innovation, har ligesom i de tidlige år, været styret af griseavlernes input. Set udfra dette har vi flere muligheder end nogensinde før, for at realisere genetisk avlsfremgang, som gavner kunder over hele verden.

100 års genetisk avlsfremgang med Topigs Norsvin er hovedsageligt ét århundredes bidrag til griseproducenternes og grisekødssektorens succes. Topigs Norsvin er verdensledende indenfor griseavl og er en vigtig partner for progressive producenter. Det skyldes blandt andet den unikke og effektive kombination af input fra griseproducenterne (som stadig er hovedaktionærer i selskabet) og de muligheder, som teknologiske innovationer har givet og stadig giver i dag.

Et af resultaterne af denne unikke kombination er den balancerede avlstilgang som Topigs Norsvin udviklede for mere end 25 år siden. Det er en avlsvision, der tager hele dyret i betragtning. Topigs Norsvins avlsvision er ikke begrænset af enkelte egenskaber, men er udviklet med henblik på forbedringen af hele dyret. Målet med alle disse bestræbelser er at realisere langsigtet og fremtidsorienteret grisekødsproduktion.

Del denne post: