Topigs Norsvin investerer i en ny avlsbesætning i Canada

Topigs Norsvin investerer i en ny avlsbesætning i den canadiske provins Manitoba. Dette repræsenterer den største enkeltinvestering i Topigs Norsvins historie. Den nye avlsbesætning bliver en del af en større strategi om at opgradere og udvide avlskernekapaciteten i Canada. Projektet omfatter også renovering og udvidelse af flere eksisterende avlsbesætninger. Med denne investering vil Topigs Norsvin øge den genetiske fremgang yderligere i Z-linjen og E-linjen, og øge produktionskapaciteten af D-linjen. Avlsbesætningen vil blive taget i drift i sommeren 2022.

Et af de innovative tiltag på den nye avlsbesætning vil være implementering af opstaldning af søer i grupper og løsgående søer i farestalden. Målet er at være fuldt ud i overensstemmelse med den fremtidige canadiske velfærdslovgivning. Dette betyder også, at Z-, E- og D-linjerne vil være opdrættet i løsgående systemer. En høj smittebeskyttelse er et andet vigtigt aspekt i projektet. Den nye avlsbesætning er placeret i et område med en lav grisetæthed. En kombination af effektive smittebeskyttelsesprotokoller, strenge transportregler og et højt niveau indenfor sundhedsovervågning, vil sikre den højeste sundhedsstatus og leveringskontinuitet.

Med den nye avlsbesætning og investeringerne på de eksisterende besætninger forventer Topigs Norsvin at imødekomme den stigende efterspørgsel efter Topigs Norsvin genetik, især i USA. Det vil også føre til en øget genetisk fremgang og dermed vil vores kunder verden over også få hurtigere gavn af denne genetiske fremgang.

Del denne post: